Gyvlon Gietvloer

ULTRA®

Ultra uw garantie voor de hoogste kwaliteit

In het productenprogramma van Gyvlon® Gietvloer, is ULTRA® speciaal ontworpen om een dunne gietvloer te realiseren, hierdoor creëert u een maximale binnen hoogte.

Gyvlon® Gietvloer ULTRA® wordt meestal met thermische en/of akoestische isolatie toegepast (ook in combinatie met vloerverwarming mogelijk).

Heeft u een project op grote hoogte dan biedt de ULTRA u een uitermate stabiel product.

Geen vertraging op de bouw

De doorlooptijd van een gegoten dekvloer wordt sterk gereduceerd dankzij de hoge gietproductiviteit (ca. 200 m2 /uur).

24 uur na het gieten is de vloer beloopbaar en de vervolgwerkzaamheden kunnen meestal na 72 uur uitgevoerd worden.

Droogtijd

Een tegel kan bij een dekvloer van 4 cm al na ca. 4 weken gelegd worden, bij een dekvloer van 5 cm na ca. 5 weken. Bij vloerverwarming zorgt het opstartprotocol van de vloerverwarming (essentieel voor het aanbrengen van een verlijmingslaag) voor verkorting van de droogtijd met ongeveer 1 week. Mits de ruimte goed geventileerd is.

Vrijheid in toepassen van elke gewenst type vloerbedekking

In tegenstelling tot dekvloeren op basis van cement wordt de calciumsulfaat gietdekvloer nagenoeg zonder dilatatievoegen uitgevoerd. Door het vrijwel ontbreken van dilatatievoegen behoudt uw vloerbedekking haar esthetische karakter en kan het op elke gewenste manier worden gelegd (diagonaal, stenen vloertegels, etc).

De vloerbedekking kan na het gieten van de vloer gelegd worden, zonder risico van scheurvorming, zelfs niet na enkele maanden.

Verbetering van de warmteafgifte bij vloerverwarming

De Gyvlon® Gietvloer ULTRA® vloeit perfect om de buizen van het vloerverwarmingssystem waardoor deze perfect omhuld worden. De gereduceerde dikte zorgt voor een snellere en efficiëntere warmteoverdracht.

* de droogtijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en in overeenstemming met de geldende technische voorschriften. 

Onze + Technologieën

 • Grote hoogte

  toepasbaar

 • Hoge buig-treksterkte

  (F7)

 • Dunne dekvloeren

  zwevend vanaf 25 mm

 • 0% formaldehyde

  afgifte