Gyvlon Gietvloer

CLASSIC® 16 & 20

Dé referentie van de gietdekvloer

Gyvlon® Dé referentie van de gietdekvloer

In de productlijn Gyvlon® Gietvloer zorgt de Classic® al meer dan 30 jaar voor een uitstekend resultaat en deze vloer is breed inzetbaar.  

 • Hoge buigtrek- en druksterkte
  ( C16-F4 / C20-F5 )
Versnelling van het bouwproces

De doorlooptijd van een gegoten dekvloer wordt gerealiseerd door de hoge gietproductiviteit (ca. 200 m2/uur). Wij streven ernaar om de vloeren na 24 uur beloopbaar te laten zijn en de vervolgwerkzaamheden kunnen meestal na 72 uur uitgevoerd worden. 

De huidige productlijnen behoeven geen schuurgang meer voor het verwijderen van de calciumcarbonaat bovenlaag zoals dat jaren geleden nog wel het geval was. Hierdoor is de Gyvlon® gietdekvloer dé methodiek die past in moderne bouwprocessen.

Droogtijd

Doorgaans kan een tegel bij een dekvloer van 4 cm al na ca. 4 weken gelegd worden, bij een dekvloer van 5 cm na ca. 5 weken. Bij vloerverwarming zorgt het opstartprotocol van de vloerverwarming (essentieel voor het aanbrengen van een verlijmingslaag) voor verkorting van de droogtijd met ongeveer 1 week. Mits de ruimte goed geventileerd is. 

Vrijheid in toepassen van elk gewenst type vloerafwerking

In tegenstelling tot dekvloeren op basis van cement wordt de calciumsulfaat gietdekvloer nagenoeg zonder dilatatievoegen uitgevoerd. Door het vrijwel ontbreken van dilatatievoegen behoudt uw vloerafwerking haar esthetische karakter en kan deze op elke gewenste manier worden gelegd (diagonaal, stenen vloertegels etc). 

Hoge buigtreksterkte

De Gyvlon® Gietvloer CLASSIC® vloeit perfect uit om een perfecte basis te vormen voor uw vloerafwerking. De speciaal samengestelde compositie op basis van calciumsulfaat zorgt dat uw dekvloer centimeters dunner uitgevoerd kan worden t.o.v. een zandcement dekvloer. 

 

* De droogtijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en in overeenstemming met de geldende technische voorschriften.

Onze+Technologieën

 • Betere prestaties 
  zowel direct op de draagvloer, met tussenlaag en zwevend
 • Hoge buigtreksterkte
  geen wapening nodig
 • Dunne dekvloeren
  vanaf 25 mm direct op de draagvloer
 • Duurzaamheid
  m.b.t. arbo, milieu en energie