Gyvlon Gietvloer
MVO en Duurzaamheid

MVO en duurzaamheid

Gyvlon® Gietvloer stimuleert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO is de laatste jaren doorgedrongen in de bouw. Dit heeft geleid tot een bewuster ontwerp- en inkoopproces van systemen en materialen. Gyvlon® Gietvloer is in de basis ontstaan uit de kernwaarden van het MVO, hetgeen aan onze missie en visie verbonden is. Met het ontwerp, de inkoop en het gebruik van een Gyvlon® Gietvloer bent u verzekerd van een systeem dat naadloos aansluit op het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  

 

 

  • Bij Anhydritec staat hergebruik van materialen centraal. Gyvlon® Gietvloer anhydriet bindmiddel is dan ook voor 95% vervaardigd uit reststoffen van industriële processen en gerecyclede materialen.
  • De Gyvlon® Gietvloer wordt aangebracht met ergonomisch verantwoorde arbeidsmethodieken en voldoet aan de ‘arbeidsomstandighedenwet’. Door het aanzienlijk terugdringen van de fysieke belasting, in vergelijking met gesmeerde vloeren, wordt ernstige gezondheidsschade van vloerenleggers voorkomen.
  • Het spreekt voor zich dat ook binnen de Anhydritec organisatie een actief beleid wordt gevoerd in het teken van welzijn en veiligheid van onze medewerkers.

Duurzaam geproduceerd bindmiddel

opwerkingsfabriek.jpg

Toepassing van Gyvlon® Gietvloer betekent een verantwoord gebruik van industriële reststoffen en gerecyclede materialen.
Als enige in de Benelux bezit Anhydritec een gepatenteerde opwerkingsfabriek om deze reststoffen te verwerken tot een hoogwaardig anhydrietbindmiddel.

Door het ontwerpen en toepassen van een Gyvlon® Gietvloer wordt een actieve bijdrage geleverd aan het milieubewust bouwen. Mede hierdoor scoort de anhydriet gietvloer hoog in het ‘nationaal pakket duurzaam bouwen 2005’.