Gyvlon Gietvloer

Feiten:

 

Anhydriet en vochtigeruimtes?

Geen probleem, vraag ons naar de waterdichte detailleringen.

 

Zwevend of hechtend?

Meest toegepast is een Gyvlon® Gietdekvloer op isolatie of gescheiden door een folie. Hierdoor bent u gegarandeerd beschermd tegen ongewenst optrekkend vocht vanuit de draagvloer. Een eenvoudige methode om uw vloerafwerking te beschermen tegen mogelijke bouwfouten.

Vloerontwerp

Sterkte

De sterkte van de calciumsulfaatgebonden gietvloer is aanmerkelijk hoger dan van de traditionele cementgebonden dekvloer. Door fabrieksmatige vervaardiging van de specie is een constante kwaliteit gewaarborgd.
 
De specie is vloeibaar en daardoor eenvoudig te verpompen. De dekvloer is zodoende middels een gietproces aan te brengen. Dit “gieten” levert geen noemenswaardige fysieke belasting (Arbo) op voor de vloerenleggers. De eigenschappen van de dekvloer moeten zijn afgestemd op het gebruiksdoel en het soort vloersysteem.

 

Vloersystemen

Er zijn zes verschillende typen gietvloersystemen te onderscheiden:

GD-Z(+V): Zwevende gietvloer met vloerverwarming

GD-Z: Zwevende gietvloer

GD-D(+V): Gietvloer direct op de draagvloer met vloerverwarming

GD-T(+V): Gietvloer op een tussenlaag met vloerverwarming (Beugels of Montagenet )

GD-D: Gietvloer direct op de draagvloer

GD-T: Gietvloer op een tussenlaag

Behalve bovengenoemde hoofdindeling wordt ook nog gesproken over gietvloeren op een holtevloer, bijvoorbeeld computervloeren (GD-H) en gietvloeren direct op een funderingslaag, bijvoorbeeld schuimbeton (GD-F). Omdat in beide gevallen sprake is van een draagvloer (dragende ondergrond) kunnen beide aanduidingen ook worden beschouwd als een bijzondere vorm van een van bovengenoemde vloertypen.